King’s Cliffe Endowed School

This 1 FE Primary School was situated on the elevated Playing fields of a 1970’s building it replaced. The new school is sited on a plateau set a storey above the access, requiring wide steps and ramps constructed in split facing block. This stone coloured block is repeated in the balanced architectural composition, alongside brick, Siberian larch and metal standing seam roofs.

The whole is brought together by an entrance colonnade and canopy, which shelters a number of entrances and screens various roof forms behind.

The school is a highly efficient A rated EPC building with solar panels, MVHR, triple glazed windows and super insulated construction.

Internally, the highlight is the Learning Resource centre, where our interior design provides a mezzanine reading area, stage, integrated seating with bookcases and a child height only ‘secret’ door.

Client:Northamptonshire County Council
Area:1,650m2 / 17,760ft2
Location:King’s Cliffe
< back to education projects

copyright © 2019 | all rights reserved | terms of use